Відбиток котячої лапи знайдений на 2000-річному шматку римської черепиці

Нарешті знайдено доказ того, що котам завжди було наплювати на речі людей, в тому числі і в часи стародавніх римлян! Нещодавно археолог Глостерського музею, досліджуючи шматок римської черепиці, що датується близько 100 року нашої ери, виявив на ньому відбиток котячої лапки.
Цікаво, що ця черепиця разом з тисячами подібних собі – тими самими, які були використані римлянами приблизно в 100 році нашої ери для побудови поселення Глевензій (Glevensium), згодом став Глостер – була знайдена на розкопках ще в 1969 році. Але тільки зараз один з археологів Глостерський музею, розбираючи запасники, знайшов на одному з шматочків явні сліди котячих лап. “Римляни, виготовивши черепицю (тегулу – так стародавні римляни називали черепицю), залишали її, ще сиру, сушитися прямо на сонці”, – прокоментував прес-секретар музею. – “Іноді по черепиці проходили люди або тварини, залишаючи на ній свої сліди. Мабуть, кішка пробігла по сирій черепиці в Глостері в 100 році нашої ери, будучи незадоволеною як виготовили черепицю майстри …”.
Девід Райс, куратор Глостерський музею, заявив Discovery News, що він вважає, що на римській черепиці в Британії більше відбитків котячих лапок, ніж де-небудь ще в Римській імперії. Вам потрібні інші докази того, що коти – справжні пустуни? А може, вони щось мають проти британців?
Можливо навіть, що злочинцем був далекий предок британських кішок: адже вважається, що цих міцних і короткошерстих тварин завезли на британські острови саме римські завойовники.

, , ,
Керамічна черепиця Tondach
Виготовлення керамічної черепиці Tondach (Відео)
Керамічна черепиця
Яким було фабричне виробництво черепиці в XIX – початок XX століття

Схожі записи

Залишіть свій коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Меню